Ontvangt u deze e-mail van Techworkgoestransorientale.com in vreemde opmaak of zonder afbeeldingen?
Klik hier voor de online versie.
Techwork goes Transorientale!
Techwork/Eurotech Racing
In deze editie.

  • DE (VOOR-) LAATSTE CHECKS VOOR HET VERTREK NAAR ST. PETERSBURG
  • AGENDA
  • UITZENDSCHEMA RTL 7
   
2 juni 2008  

Beste Transoriëntale geïnteresseerde,

Hierbij ontvangt u onze update met betrekking tot de ontwikkelingen van het Techwork/Eurotech Racing team.
 

DE (VOOR-) LAATSTE CHECKS VOOR HET VERTREK NAAR ST. PETERSBURG

Het wordt nu serieus, kort voor het vertrek van het Techwork Eurotech Racing Team naar St. Petersburg voor de start van de Transoriëntale Rally. De laatste checks worden uitgevoerd.
De documenten omtrent de inhoud van de auto’s worden gecontroleerd, de douane bezocht om de benodigde stempels te krijgen zodat alle meegenomen spullen de landen ook in mogen. En alles moet ook weer mee terug: zelfs de kapotte banden. De documenten moeten bij de terugkomst weer overeenkomen met de spullen die aanwezig zijn en waren. Nou ja, dat zien we dan wel weer, eerst maar eens zorgen dat we weer terugkomen.
De visums worden op het laatste moment afgehaald, voor Rusland, Kazachstan en China. Het internationale rijbewijs wordt bij de ANWB opgehaald, nodig om het benodigde Chinese rijbewijs te verkrijgen. De racelicenties worden gecheckt, zelfs die van Frank blijkt uiteindelijk aanwezig te zijn.
De medicijnkisten worden gecheckt, gelukkig alles nog ongebruikt sinds Lissabon, tijdens de niet gestarte Rally Dakar 2008.
Snel werd nog even een thuiscursus Chinees opgevraagd. Gelukkig kon deze binnen 8 dagen weer kosteloos geretourneerd worden. Toen maar een vertaalcomputer gehaald van de reisorganisatie ANWB, voor de echte noodgevallen. Onzeker of deze een hulp zal zijn gezien de vele Chinese dialecten. De vertaalcomputer werkt nota bene op stemgeluid. Nou ja, voor 30 euro hebben we ten minste het gevoel er alles aan gedaan te hebben. Wellicht helpt het bij de communicatie binnen het team gezien de internationale samenstelling.

De organisatie van de Transoriëntale Rally geeft voor de etappes en verbindingen een totale afstand aan van 10.773,1 kilometer.
Voor het team komt daar nog een en ander bij. Allereerst de ruim 600 km rijden van Venlo naar Rostock, Duitsland. In Rostock gaat het team en de auto’s op de Tallink-boot naar Helsinki, Finland. Meer dan 30 uur varen zal het zijn. En vervolgens gaat het team rijdend van Helsinki, Finland naar St. Petersburg, Rusland, weer ruim 400 kilometer, met op de helft de Russische grens. Het passeren van de Russische grens zal al een uitdaging op zich worden, gelukkig gaat de organisatie van de Transoriëntale Rally daarbij helpen. Het is een mooi totaal van zo’n 12.000 kilometer rijden van huis af, wanneer het team in Peking is beland. Voor Frank vanuit de thuishaven, Techwork in Banska Bystrica, Slowakije, mag daar nog eens 2x 1.500 kilometer bij, dus rond 15.000 kilometer exclusief de retourvlucht van Peking naar Amsterdam. Om onderweg minder brandstofproblemen te krijgen, heeft het team vooraf al zo’n 2.500 liter brandstof ingekocht bij de organisatie. Na het passeren van de grens zal de beschikbaarheid van Shell V-Power diesel met een optimaal verbruik op de snelweg naar verwachting beperkt zijn en neemt het team derhalve diesel toevoegingen mee om de motoren enigszins te ontzien.

De start van de Transoriëntale Rally 2008 vindt plaats in St. Petersburg op 12 juni. De technische keuringen vinden plaats op 10 en 11 juni 2008. Het team heeft een rendez-vous met de technische keurmeesters op 11 juni om 11.30 uur.
Het team bereid zich voor om te vertrekken op donderdag 5 juni omstreeks 10.00 uur ’s ochtends vanuit Techwork – Eurotech in Venlo. Wat het team betreft kan het moment van vertrek niet snel genoeg aanbreken.

Voor nadere informatie zie www.techworkgoestransorientale.com en www.transorientale.com en www.eurotechgroup.nl
Middels de komende nieuwsbrieven houdt het team alle belangstellenden op de hoogte van de ontwikkelingen voor- en tijdens de rally.

 
 
 
 

AGENDA

10 juni - Technische Keuring
11 juni - Technische Keuring
12 juni - Start (St. Petersburg, Rusland)
28 juni - Finish (Peking, China)

logo

UITZENDSCHEMA RTL 7

De uitzending RTL GP: Transorientale Rally dagelijks op RTL 7 vanaf donderdag 12 juni, tussen 19.55 en 20.30 uur. Op zaterdag en zondag tussen 20.00 en 20.30 uur.

Kamelen in de woestijn

 
 
Afmelden voor nieuwsbrief Techworkgoestransorientale.com    
PezagHoofdsponsor:
Techwork Uitzendbureau
Briljantsponsors:
Pezag
Van de Haterd
Eurotech Group BV
Sponsors:
Viking belettering
Boris Music
Vakkanjers.nl
Munsters
Buhrmannubbens
Markoen
Van Herpen
Cult Energy
Bouw-vak
technicalmiddleschool
 
Voets Installaties BV
 
Copyright 2008 techworkgoestransorientale.com