Ontvangt u deze e-mail van Techworkgoestransorientale.com in vreemde opmaak of zonder afbeeldingen?
Klik hier voor de online versie.
Techwork goes Transorientale!
Techwork/Eurotech Racing
In deze editie.

  • GOED BEGIN: MAN TRUCK TECHWORK EUROTECH RACING ALS EERSTE GEARRIVEERD IN SINT PETERSBURG
  • AGENDA
  • UITZENDSCHEMA RTL 7
   
9 juni 2008  

Beste Transoriëntale geïnteresseerde,

Hierbij ontvangt u onze update met betrekking tot de ontwikkelingen van het Techwork/Eurotech Racing team.
 

GOED BEGIN: MAN TRUCK TECHWORK EUROTECH RACING ALS EERSTE GEARRIVEERD IN SINT PETERSBURG

Zaterdagochtend 04.00 uur ging het alarm af in de hutten van het Team op de Tallink veerboot, lokale Helsinki tijd 05.00 uur. Na een snel ontbijt werd er om 06.00 uur ontscheept.
Omdat er op dat vroege uur niet zoveel te beleven viel in Helsinki, besloot het team om direct de 200 kilometer door te rijden naar de Fins - Russische grens, en te proberen op eigen “houtje” door de douane te komen.
Na, voor de Russische grens, 20 kilometer wachtende vrachtwagens en een parkeerplaats met nog eens honderden trucks voorbij te zijn gereden, sloot het team aan in de lange rijen wachtende personenauto’s. Na enig overleg in vloeiend Russisch moesten de Bij de grensovergang Techwork auto’s vervolgens, met veel heisa en tegen het verkeer in, weer omkeren om toch bij de lange rij wachtende trucks aan te sluiten. Daar volgde de paspoortcontrole en de controle van het ATA Carnet door de douane. (het ATA carnet is speciaal voor in- en doorvoer van de meegenomen onderdelen).Gelukkig (?) stond op advies van de Transorientale organisatie elk detail op het carnet beschreven en was het in het Nederlands. Geen enkele douane inspecteur – ex-collega’s van John- kon daardoor nog een leuke dag hebben omdat ze meenden dat het per onderdeel fysiek gecontroleerd moest worden. Na vele omzwervingen via vele loketten, waarbij zowat de hele Russische douanepost werd ingeschakeld, kon het team na zeven-en-een-half uur wachten en onderhandelen en na het weggeven van de beruchte gele Techwork mutsjes weer doorrijden. Twee kilo snoep hield het team op de been.

De volgende 200 kilometer gingen sneller en rond 21.30 uur lokale tijd (2 uur later dan in Nederland) kwam het team aan in de buitenwijken van Sint Petersburg. Vanwege de grote honger meteen maar een typisch lokale eet gelegenheid gezocht. Mac Donalds. Maar het smaakte wel, na het allang vergeten ontbijt.
Alexei, onze Russische vriend uit Nederland loodste ons naar het grote Pribaltiyskaya hotel, vlak aan de kust. Voor dit hotel gaan ook de technische keuringen van de Transorientale Rally plaatsvinden.
Voordat het zover is zal het Techwork Eurotech Racing Team kort kennismaken met het dynamische Sint Petersburg: zo’n 5 Miljoen inwoners, heel veel historie, heel veel moderne bouwwerken, maar vooral met de uitdagende witte nachten.
Een witte nacht is een nacht waarin het niet volledig donker wordt. Zulke nachten komen voor op plaatsen die 60 graden of meer boven de evenaar liggen, zodat de zon niet volledig achter de horizon kan wegzakken en ook 's nachts blijft schijnen.
De stad Sint-Petersburg staat bekend om haar witte nachten. De periode van mei en juni heeft heldere nachten, maar de echte witte nachten duren van 11 juni tot 2 juli. Juist op 12 juni, na de eerste echte witte nacht, wordt nationaal de dag van Rusland gevierd en zal de start van de Transorientale plaatsvinden.

 
 
 
 

AGENDA

10 juni - Technische Keuring
11 juni - Technische Keuring
12 juni - Start (St. Petersburg, Rusland)
28 juni - Finish (Peking, China)

logo

UITZENDSCHEMA RTL 7

De uitzending RTL GP: Transorientale Rally dagelijks op RTL 7 vanaf donderdag 12 juni, tussen 19.55 en 20.30 uur. Op zaterdag en zondag tussen 20.00 en 20.30 uur.

Logo RTL 7

 
 
Afmelden voor nieuwsbrief Techworkgoestransorientale.com    
PezagHoofdsponsor:
Techwork Uitzendbureau
Briljantsponsors:
Pezag
Van de Haterd
Eurotech Group BV
Sponsors:
Viking belettering
Boris Music
Vakkanjers.nl
Munsters
Buhrmannubbens
Markoen
Van Herpen
Cult Energy
Bouw-vak
technicalmiddleschool
 
Voets Installaties BV
 
Copyright 2008 techworkgoestransorientale.com