Ontvangt u deze e-mail van Techworkgoestransorientale.com in vreemde opmaak of zonder afbeeldingen?
Klik hier voor de online versie.
Techwork goes Transorientale!
Techwork/Eurotech Racing
In deze editie.

  • TECHWORK EUROTECH RACING TEAM CUM LAUDE GESLAAGD VOOR RUSSISCHE INBURGERINGSCURSUS
  • AGENDA
  • UITZENDSCHEMA RTL 7
   
11 juni 2008  

Beste Transoriëntale geïnteresseerde,

Hierbij ontvangt u onze update met betrekking tot de ontwikkelingen van het Techwork/Eurotech Racing team.
 

TECHWORK EUROTECH RACING TEAM CUM LAUDE GESLAAGD VOOR RUSSISCHE INBURGERINGSCURSUS

8 juni 2008 - Nadat de avonturen bij de overschrijding van de Russische grens verwerkt waren door het Team, werd het tijd om kennis te maken met St. Petersburg en de Russische cultuur.
De regie van deze kennismaking lag in handen van Alexei Stolyarov, onze Russische vriend. Alexei werkt in Nederland, spreekt uitstekend Nederlands (en ook goed Russisch) en heeft met zijn familie zijn thuisbasis in St. Petersburg. Alexei reist mee, met de karavaan welke de Rally volgt, om het team te helpen waar mogelijk. Ook in Kazakstan wordt Russisch gesproken.
techwork / eurotech racing team Zoals zoveel gezinnen in de (voormalige) Oostblok landen, heeft zijn familie een Datcha, een weekendhuisje. Veel Russen ontvluchten gedurende de weekends de drukke steden en betonnen flats en verblijven in de Datcha buiten de stad. Meestal zijn deze Datcha’s redelijk primitief, vaak wel met een groentetuintje wat de hele familie bevoorraden kan.
Het was een uur rijden vanaf het hotel naar de Datcha van de familie van Alexei. In de bebouwde kom van St. Petersburg ging het wel goed, hier en daar een rood stoplicht gemist, maar er gebeurde niets ernstigs. Naarmate we verder van het hotel kwamen werd het erg slecht weer en werden de wegen allengs nog veel slechter dan het weer al was. Het was 10.00 uur ’s avonds en merkten even niets meer van de witte nachten, het was donker, regen, modder, kuilen en gaten. Dit beloofde wat voor de Rally, tenslotte was dit nog de beschaafde wereld.
Onderweg meldde Alexei dat er ons een verassing te wachten stond. Aangekomen bij de Datcha, bleek Alexei vele voorbereidingen getroffen te hebben. Drank stond gereed, gemarineerd vlees en gedroogde vis lag klaar. Het hout werd gehakt en de barbecue werd opgestookt voor het vlees. Het bier en de vodka kwam op tafel. De stemming steeg, het smaakte iedereen heerlijk. De vader van Alexei arriveerde ook en we moesten van hun ook de gedroogde vis proberen. Je kon er een gat mee in de tafel slaan. De kop moest eraf, de huid met schubben moest eraf, de ingewanden van de mannetjes vis en die van de vrouwtjes vis (kaviaar zeiden ze) moesten verwijderd worden. We moesten van de rug eten, zeiden ze. Het beetje wat we er uiteindelijk af kregen, was zout en droog. We moesten er maar veel bier en wodka bij drinken, volgens goede Russische gewoonte. Dat deden we. De stemming steeg verder.

techwork / eurotech racing teamBij aankomst bij de Datcha bleek dat daarnaast een ander houten huisje stond, een echte Russische sauna. Helaas had Janneke haar bikini niet mee willen nemen en ondanks vele pogingen om haar in de sauna te krijgen bestond de eerste groep toch uit Alexei, Wim, Marc, John en Frank. De vader van Alexei kwam helpen. De kachel in de sauna was met hout gestookt maar het werd toch 100 graden. We moesten nota bene een hoed op in deze sauna. Die Russen. De atmosfeer in de sauna werd verder nog beïnvloed door een mengsel van water, bier en een aftreksel van bladeren van een berkenboom. Met een struikje van deze berkenbladeren werden we in de sauna ook nog behandeld, (zachtjes) afgeslagen zeg maar.
De wedstrijd wie het langste in de sauna kon blijven, werd gewonnen door Marc. Verder hierover geen opmerkingen.
We koelden buiten af, emmers (regen-) water werd over ons uitgestort. Daarna hebben we gezellig buiten zitten opdrogen. We  zouden wel nog twee dagen plezier hebben van de muggenbulten. Terwijl dit niet eens het muggenseizoen was.
Na de sauna en een paar drankjes zei Alexei dat het te laat was geworden om nog over de bruggen te kunnen rijden om naar het hotel te komen. Het centrum van St. Petersburg ligt op een eiland. De bruggen gaan altijd ’s nachts om 01.00 uur omhoog voor de scheepvaart en pas weer dicht om 05.00 uur. Al het verkeer aan beide zijden wat de bruggen over wil rijden, moet dan wachten. De reden is dat het een drukke scheepvaart verbinding is tussen het Ladoga meer en de Finse Golf. Waarschijnlijk staakten de schippers die nacht. We hebben twee uur in een kroegje gewacht totdat we weer over de brug naar het hotel konden rijden. Omstreeks 06.00 uur waren we in het hotel en besloten om toch maar even te gaan slapen.

Het officiële certificaat van de inburgering gaan we nog van Alexei ontvangen. Wij vonden het allemaal bijzonder leuk. Voor het slapen gaan dwaalden de gedachten nog even af naar de dag van morgen. Diverse teams waren intussen bij het hotel gearriveerd. Nog veel te doen.
 
 
 
 

AGENDA

10 juni - Technische Keuring
11 juni - Technische Keuring
12 juni - Start (St. Petersburg, Rusland)
28 juni - Finish (Peking, China)

logo

UITZENDSCHEMA RTL 7

De uitzending RTL GP: Transorientale Rally dagelijks op RTL 7 vanaf donderdag 12 juni, tussen 19.55 en 20.30 uur. Op zaterdag en zondag tussen 20.00 en 20.30 uur.

Logo RTL 7

 
 
Afmelden voor nieuwsbrief Techworkgoestransorientale.com    
PezagHoofdsponsor:
Techwork Uitzendbureau
Briljantsponsors:
Pezag
Van de Haterd
Eurotech Group BV
Sponsors:
Viking belettering
Boris Music
Vakkanjers.nl
Munsters
Buhrmannubbens
Markoen
Van Herpen
Cult Energy
Bouw-vak
technicalmiddleschool
 
Voets Installaties BV
 
Copyright 2008 techworkgoestransorientale.com