Ontvangt u deze e-mail van Techworkgoestransorientale.com in vreemde opmaak of zonder afbeeldingen?
Klik hier voor de online versie.
Techwork goes Transorientale!
Techwork/Eurotech Racing
In deze editie.

  • BACK TO BUSINESS, TECHWORK EUROTECH RACING TEAM KLAAR VOOR DE OFFICIELE START NA SUCCESVOLLE TECHNISCHE EN ADMINISTRATIEVE CONTROLES
  • ROUTE
  • UITZENDSCHEMA RTL 7
   
12 juni 2008  

Beste Transoriëntale geïnteresseerde,

Hierbij ontvangt u onze update met betrekking tot de ontwikkelingen van het Techwork/Eurotech Racing team.
 

BACK TO BUSINESS, TECHWORK EUROTECH RACING TEAM KLAAR VOOR DE OFFICIELE START NA SUCCESVOLLE TECHNISCHE EN ADMINISTRATIEVE CONTROLES

11 juni 2008 - Het Techwork Eurotech Racing Team heeft de technische en administratieve controles voor de Transorientale Rally met succes doorlopen. Uiteindelijk werd eerst de MAN Truck en haar bemanning op dinsdag avond gekeurd en de Assistentie Toyota op woensdag morgen. Alles OK. Een pak van het hart. Paspoorten, visa, nationale en internationale rijbewijzen, FIA licenties en internationale toestemmingen, kenteken bewijzen, homologatie papieren van de auto’s, race kleding, douane documenten, alles was in orde. Voor alle onderwerpen was er speciaal een apart loket ingericht. Een volle stempelkaart gaf aan dat alle stappen volbracht waren.Techwork/Eurotech Racing
De speciale apparatuur voor deze race werd ingebouwd. Zoals de Iritrack, hiermee volgt de organisatie elk voertuig continue via satellietverbinding.
In de MAN Truck werd de Sentinel geïnstalleerd, hiermee kan een deelnemer een signaal geven, wat door de bestuurder van het voor hem rijdende voertuig in zijn cabine gehoord wordt, zodat deze de ander veilig kan laten passeren.
Ook werd in de MAN Truck de speciale voorgeprogrammeerde GPS geïnstalleerd. Op bepaalde plaatsen gaat dit navigatie systeem automatisch aan om de C.P.’s (Controle Posten) daarin te registreren. Zo wordt bijgehouden of de deelnemer de route geheel volgt. Ook wordt deze GPS gebruikt om snelheids controles uit te voeren. Raar maar waar, in de Rally mag je niet overal zo hard rijden als je wilt, met name natuurlijk in de plaatselijke dorpen. Gedurende de verbindingsetappes moeten de plaatselijke snelheids limieten gerespecteerd worden. Het systeem meet onder het rijden automatisch de snelheden en de resultaten daarvan worden in het Bivak na aankomst uitgelezen. Overtreding leidt tot tijdstraf en geldboetes, in het uiterste geval tot uitsluiting. Geen flauwekul dus. In de Assistentie Toyota Landcruiser werd een VHF Radio ingebouwd, hiermee wordt contact onderhouden met de organisatie.
Techwork/Eurotech Racing Speciale veiligheidspakketten werden ingeladen, met onder andere vuurpijlen en branddekens. De stickers met de Rallynummers werden op de auto’s geplakt. De Truck werd daarna in het Parc Fermee geplaatst. Het Parc Fermee is een afgesloten parkeerplaats waar de gekeurde auto’s blijven tot aan de start van de race. Daardoor kunnen teams na de keuringen niets meer aan de auto’s veranderen. Tot slot werd het Roadbook uitgedeeld, de eerste etappe komt nu echt in beeld. Wim en Philippe gingen direct aan de slag om de route te bestuderen.
De presentator van RTLGP was aanwezig in de persoon van Martijn van As. Het eerste korte interview voor RTLGP werd door Wim gegeven. Vanaf 12 juni op RTL7 te zien, elke avond twee maal.
Techwork/Eurotech Racing In de gezamenlijke briefing van het Team op maandag werden de puntjes nog eens op de i gezet. De taakverdeling werd besproken en de laatste actielijst doorgenomen. Besloten werd om toch maar regenpakken en rubber laarzen te gaan inkopen voor alle leden van het Team en niet alleen voor Marc en Hans. Gezien de weersvoorspellingen heeft de organisatie dit nog eens extra aan alle deelnemers geadviseerd. Dat beloofd dus nog meer dan eerder verwacht.

Op 11 juni ’s avonds vond op het grote plein bij L’Hermitage in St. Petersburg de voorstelling van alle teams aan het publiek plaats.
Daarna werden door het team de laatste zaken ingepakt. Klaar voor de start, voor het Techwork Eurotech Racing Team zal dat langverwachte moment op 12 juni ’s ochtends  rond half zeven plaatsvinden.

 
 
 
 

STAGE 1 - 12 juni 2008

Stages techwork / eurotech racing team

De allereerste en kortste etappe van de 2008 Transoriëntale eerste editie als Starter. De etappe vindt plaats in een prachtig gebied omgeven door bossen. Het is een gemengde etappe van verharde- en zandwegen. Het is een erg interessante plaats voor chauffeurs. Sommige delen zijn snel, in een charmant buitengebied.

ROUTE

Bekijk de totale route in Stages techwork / eurotech racing teamGoogle Earth/Map door te klikken op onderstaande afbeelding.

Stages techwork / eurotech racing team

UITZENDSCHEMA RTL 7

De uitzending RTL GP: Transorientale Rally dagelijks op RTL 7 vanaf donderdag 12 juni, tussen 19.55 en 20.30 uur. Op zaterdag en zondag tussen 20.00 en 20.30 uur.

Logo RTL 7

 
 
Afmelden voor nieuwsbrief Techworkgoestransorientale.com    
PezagHoofdsponsor:
Techwork Uitzendbureau
Briljantsponsors:
Pezag
Van de Haterd
Eurotech Group BV
Sponsors:
Viking belettering
Boris Music
Vakkanjers.nl
Munsters
Buhrmannubbens
Markoen
Van Herpen
Cult Energy
Bouw-vak
technicalmiddleschool
 
Voets Installaties BV
 
Copyright 2008 techworkgoestransorientale.com