Ontvangt u deze e-mail van Techworkgoestransorientale.com in vreemde opmaak of zonder afbeeldingen?
Klik hier voor de online versie.
Techwork goes Transorientale!
Techwork/Eurotech Racing
In deze editie.

  • TECHWORK EUROTECH RACING TEAM SCHUIFT OP IN KLASSEMENT NA HECTISCHE SPECIAL.
  • UITSLAG STAGE 6
  • ROUTE / LIVE TRACK
  • UITZENDSCHEMA RTL 7
  • HYVES
   
17 juni 2008  

Beste Transoriëntale geïnteresseerde,

Hierbij ontvangt u onze update met betrekking tot de ontwikkelingen van het Techwork/Eurotech Racing team.
 

TECHWORK EUROTECH RACING TEAM SCHUIFT OP IN KLASSEMENT NA HECTISCHE SPECIAL.

Techwork/Eurotech Racing

16 juni 2008 - De 5e race etappe was wederom een hectische en spannende special, door bos, over heide en velden, langs (en soms door) water. Meer dan 6 trucks zijn, onderweg tijdens de race, losgetrokken door de Techwork truck. Niet alleen vriendelijke hulp maar ook nodig, omdat ze vastzaten en de weg totaal versperden. Tijdens de special moest de Truck, ook 20 minuten wachten vanwege een ongeval. Ook waren niet alle deelnemers zo goed van hulpmiddelen voorzien en werd daarvoor vaak op het goed georganiseerde Techwork team beroep gedaan. In totaal verspeelde de truck hiermee een uur. Er werd als 14e gefinisht en in het algemeen klassement werd het team daardoor ook 14e.

Morgen zal ook de onboard camera van de organisatie van La Transorientale gemonteerd worden. Opnames hiervan worden overgenomen in de uitzending van RTL GP en kan er dus door iedereen meegenoten worden van de rit met de truck. De Techwork truck is overigens voorzien van een eigen DVD Stack video systeem met 4 camera's. De beelden daarvan kunnen later via PC afgespeeld worden. Het team kan al bijna niet meer wachten om ze te bekijken. Toch eerst nog maar even nieuwe opnames erbij maken in de komende dagen.....

Techwork/Eurotech Racing

Gedurende de verbindingsetappe van vandaag stonden weer overal mensen enthousiast te zwaaien. Hartverwarmend. De politie regelde op kruisingen de vrije doorgang voor de rally deelnemers. Het assistentie team hoorde onderweg in de Toyota een vreemd geluid. Na inspectie werd besloten een garage op te zoeken, in Orsk, een grote plaats 25 kilometer van de grens van Kazachstan. Het was een relatief grote garage waar ook moderne auto's hersteld werden. De eigenaar wilde van de proefrit, om het probleem op te sporen, meteen een rally race maken en moest even afgeremd worden. De hefbrug, waar de auto opgezet werd om te inspecteren, kon tot 4 ton gewicht heffen en bleef beneden. Dan maar een put opgezocht. Al het personeel hielp mee, er sprongen wel 10 man rond de auto.
Het bleek uiteindelijk dat de bevestigingsbouten warmee de originele carrosserie gemonteerd zit op het speciale verstevigde chassis van de Toyota, aangedraaid moesten worden. Er werd meteen naar de speling in het stuurhuis en spel op het rechter voorwiellager. De rekening was omgerekend 23 euro. En we moesten natuurlijk met zijn allen op de foto. Aangekomen bij de grens Rusland / Kazachstan troffen we een lange rij deelnemers aan de Transoriëntale. Het viel mee. Slechts enkele uren duurde het. Maar het geld omwisselen duurde ook ruim een uur. De assistentie was later in het bivak dan de truck. Gelukkig waren er geen grote reparaties nodig. We zijn erg benieuwd hoe het morgen zal gaan. Het wordt een marathon etappe, dus er kan en mag geen assistentie verleend worden. Het team staat er dan helemaal alleen voor.

Tussen de Regels.

Het Techwork Eurotech Racing Team heeft intussen gesnapt dat het onmogelijk is om zich onopvallend te verplaatsen. Koffie drinken onderweg, en zelfs even een plasje, het gaat niet voorbij zonder dat er een terloopse opmerking vanuit Nederland komt in de trend van "Ohh, waren jullie weer even gestopt?" Tot in Rusland werd het team al in de gaten gehouden en dat zal wel zo doorgaan tot zelfs in China toe. De Iritrack is belangrijk voor de veiligheid, maar voor wie is dat het meest? Is het voor het team of is het voor het thuisfront? Het komt nog eens zover dat er vanuit Nederland al gebeld wordt, nog voordat we gestopt zijn. Wellicht een verklaring waarom af en toe de Iritrack niet werkt ofwel het team niet zichtbaar is.....
Noot van de redactie: Zie hieronder de link om het team in de gaten te houden!

 
 
 
 

STAGE 7 - 18 juni 2008

Stages techwork / eurotech racing team

Deze etappe heeft de hoogste kruissnelheid en start met velden en een track van grind. Dit zal een belangrijk punt zijn voor fotografen alsook voor chauffeurs. Wees voorzichtig met voorden waar het waterpeil wisselt. Het waterpeil in de voorden kan meer dan één meter zijn wat de kruissnelheid verlaagt. Na de geblokte vlag komen de deelnemers bij elkaar in Astana, de hoofdstad van Kazakstan, waar zij de tiende verjaardag van de stad vieren.

LIVE TRACK

Volg ook het team live! Selecteer "Truck" en kies dan voor "418 Willem Noorman".
Voor de assistentiewagen selecteer "Assistance" en kies voor "504 Philippe Heyndereyck".

Stages techwork / eurotech racing team

TECHWORK / EUROTECH HYVES

Het Techwork / Eurotech team heeft ook een eigen hyves pagina. Neem snel een kijkje!
http://techworkgoesonandon.hyves.nl

Techwork / Eurotech Hyves

UITSLAG STAGE 6 - 17 juni 2008
(onder voorbehoud)

Pos Startnr. Team. Temps scratch
1 404 DE ROOY 03:21:05
2 401 TEAM KAMAZ-MASTER 03:52:59
3 400 MAN RALLY TEAM 04:14:08
4 426 PACCANI 04:34:43
5 403 TEAM KAMAZ-MASTER 04:49:22
6 414 DUTCH TEAM DAKAR 04:54:12
7 412 DUTCH TEAM DAKAR 05:12:45
8 409 TEAM LUR O DAKAR 05:12:51
9 423 TEAM OBJECTIF LIBERTE 05:13:29
10 416 EPSILON TEAM 05:14:16
26 408 MAN RALLY TEAM 07:18:10
27 418 TECHWORK-EUROTECH RACING zijn nog bezig
?? ??? ?? ???

UITZENDSCHEMA RTL 7

Gisteren de eerste TV uitzending gemist? Geen nood, op http://www.rtl.nl/sport/rtl_gp/transorientale/gemist/ kunt u het nogmaals bekijken.

Datum  Tijd  Uitzending 
Dinsdag 17 juni   19.55-20.25 uur   Uitzending 6  
Dinsdag 17 juni   00.20-00.50 uur   Uitzending 6 hh  
Woensdag 18 juni   08.30-09.00 uur   Uitzending 6 hh  
Woensdag 18 juni   19.55-20.25 uur   Uitzending 7  
Woensdag 18 juni   00.35-01.05 uur   Uitzending 7 hh 
Logo RTL 7
 
 
Afmelden voor nieuwsbrief Techworkgoestransorientale.com    
PezagHoofdsponsor:
Techwork Uitzendbureau
Briljantsponsors:
Pezag
Van de Haterd
Eurotech Group BV
Sponsors:
Viking belettering
Boris Music
Vakkanjers.nl
Munsters
Buhrmannubbens
Markoen
Van Herpen
Cult Energy
Bouw-vak
technicalmiddleschool
 
Voets Installaties BV
 
Copyright 2008 techworkgoestransorientale.com